Relatietherapie intensive

Intensieve meerdaagse relatietherapie

Zijn jullie op zoek naar een inspirerende vorm van relatietherapie? Dan is onze meerdaagse relatietherapie misschien de juiste methode. We gaan drie dagen intensief met jullie relatie aan de slag. Onder begeleiding van zowel een vrouwelijke als een mannelijke therapeut. Focus zonder de dagelijkse beslommeringen op jullie toekomst. Therapie Hilversum is gelegen op een mooie plek (nabij de Gooise Lusthoven). Therapie met twee coaches vergroot de impact en geeft meer zicht op het man – vrouw perspectief in de relatie.

De intensieve relatietherapie betekent dat jullie gedurende drie dagen in vier sessies van ruim anderhalf uur op onze locatie en tussendoor aan de relatie werken. Een werkboek met artikelen en opdrachten voor in het hotel kunnen een breekijzer zijn, dat alles in een versnelling zet. De ‘scheiden of blijven-vraag’ moet immers beantwoord worden! Een  vrijblijvende telefonische intake  van 15 minuten per persoon (of samen) is mogelijk. Dan slaan we de langere intake op locatie over.

Relatietherapie weekend

De 3-daagse relatietherapie

Door 3 dagen volledig vrij te maken voor jullie relatie in de prachtige omgeving van de locatie van Therapie Hilversum, komen jullie even helemaal los van de dagelijkse routine. In totaal 7 uur therapie met 2 therapeuten/coaches (ook wordt los van elkaar gewerkt). Ons uurtarief is € 225 per uur voor 2 therapeuten en €75 voor een persoonlijkheidstest en andere materialen.

Het totaal voor de driedaagse komt op € 1250 per persoon.

Als je geen gebruik maakt van ons arrangement in Loosdrecht, dit boeken we apart, kun je zelf een hotel of Air B&B in de buurt boeken. We hebben tips voor jullie, mochten jullie daar behoefte aan hebben.

Start dag 1 (kan op alle dagen behalve de maandag). Meestal wordt de driedaagse na de lunch op een donderdag of vrijdag gestart.

De lunch kan bij ons geboekt worden.

Mail /bel voor mogelijkheden.

 


Uiteraard zijn daarna nazorgsessies mogelijk.

Deze werkwijze kan praktischer zijn dan een langer traject van losse therapie uren omdat jullie een druk leven hebben, of omdat er crisis is. Vooraf heeft er vaak een intake plaats gevonden. Daarna hebben jullie online de Enneagram-test ingevuld en ander huiswerk gekregen. Hiermee zijn voorlopige doelen bepaald en is de basis voor de intensive gelegd.

Meerdaagse therapie is altijd een ‘op maat’ therapie, afhankelijk van wat zich aandient of wat jullie vraag is. We gebruiken wel wat kapstokken zoals je familiesysteem en de uitslagen van de enneagramtesten, maar we bepalen de werkvormen pas na de intake.

Programma

Jullie beginnen dag 1 met lunch  in een mooie, landelijke omgeving. Weg uit de dagelijkse omgeving. Na de lunch gaan we verder in op jullie vraag, en duiden eventueel de invloed uit je familiesysteem. We zetten de vragen en doelen neer. Daarnaast helpen we jullie om oude pijn te verwerken en uiten, om weer contact te maken. Wat maakt NU dat je hier beland bent?

We gaan eventueel in tweetallen op pad of apart zitten om deze inzichten te bespreken. Omdat man-vrouw dynamiek altijd speelt lopen de mannen en vrouwen dan apart.  Al wandelend en genietend van de rust van de natuur praten we over de sessie en wat het met je doet. Wat speelt er volgens jou nog meer in de relatie? Wat is jouw aandeel in de ontstane situatie en wat heb je nodig? Wat zijn jouw overtuigingen en welke oordelen heb jij over de relatie, de ander? Geef je te te veel of juist te weinig? Wat zijn duidelijk ‘mannen’ en wat ‘vrouwen’ dingen. Waar ligt jouw invloed of taak?

Persoonlijkheidstest

Het Enneagram-type zegt iets over drijfveren en manier van kijken naar de wereld. Dit geeft jullie inzicht in jezelf en de dynamiek van de relatie. De sterktes en zwaktes.

Er zullen er confronterende vragen worden gesteld en observaties worden gedeeld. Als de situatie hierom vraagt komen we weer bij elkaar voor een oefening, overleg of andere interventies. We bespreken gezamenlijk de ontstane inzichten en vragen en stellen het kader weer scherper. Tussen de sessie door hebben jullie huiswerk met elkaar en alleen.

Tijdens jullie Intensieve 3 daagse in ‘t Gooi is de overnachting, lunch en diner uitstekend verzorgd. (als restaurants weer open zijn)

Bij aankomst gaan jullie eerst lunchen bij Restaurant Vlaar om rustig ‘te kunnen landen’.

‘s Avonds dineren en overnachten jullie in hotel Fletcher met kamer met uitzicht over de Loosdrechtse Plassen.

De volgende ochtend komen we weer samen en bespreken de ontwikkelingen en waar we deze dag aan werken.

Aan het eind van de driedaagse wordt er geëvalueerd en worden de afspraken tussen jullie geformuleerd en worden er opdrachten meegegeven. Mogelijk komen jullie nog eens terug na een  of twee maanden.

Een aparte intake of spiegelsessie  met Henriette  en collega is mogelijk en telt als een gewone sessie.

Bel of mail ons voor meer informatie.