Hoe werken familieopstellingen?

Met familieopstellingen helpen wij jou om de niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen en zo mogelijk weg te nemen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien.

Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen of dingen. Dit krachtenveld is een veld waar de mensheid al eeuwen gebruik van maakt. Je kan een opstelling vergelijken met oude rituelen die bij vele oervolkeren terug te vinden zijn.

Het ontstaan van Familieopstellingen

Familieopstellingen zijn ontwikkeld door Bert Hellinger in de jaren ’80, uit een samenspel tussen Freuds psychoanalyse, lichaamswerk, familietherapie, nlp en gestalt. Hieruit ontstond het familieopstellingen fenomeen.

Wat brengt familieopstellingen jou?

Familieopstellingen dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren reguliere psychotherapie. Familieopstellingen helpen om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting brengt bij allerlei uiteenlopende levensvragen.

Opstellingen brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of prive vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

In onze praktijk is kijken naar het familiesysteem een belangrijk onderdeel. Henriette  en Qruun hebben de opleiding gedaan.  Oefeningen doen we  in de relatietherapie,  1 op 1 of met een tafelopstelling (poppetjes). De therapeuten zijn dan stand -ins.

Wij geven geen opstellingen in groepen.

Kijk daarvoor bij Phoenix Opleidingen Utrecht