Henriette Vogelaar (Knapen)

Mijn naam is Henriette Vogelaar en ben vanaf 2005 werkzaam als psychosociaal therapeut.

Geboren als oudste van vier kinderen. Al jong was ik nieuwsgierig naar de werking van emoties, relaties, geluk en vrijheid en de wereld om me heen. Mijn persoonlijke geschiedenis maakte dat ik al vroeg op zoek was naar mezelf, de ander, inspiratie en balans, rust en liefde. Middels diverse opleidingen en werk kan ik deze ervaringen nu met Therapie Hilversum overdragen aan anderen. Mensen en relaties in beweging brengen tot meer balans en geluk is mijn missie ! Ik maak graag kennis met je.

Voor CV en ervaring lees verder:

Afgestudeerd als Docent Dramatische Vorming/Regisseur en daarna Post HBO bijgeschoold als trainer voor het bedrijfsleven. Na diverse freelance opdrachten was ik van 1998 tot 2005 werkzaam als communicatietrainer en coach bij Bureau Zuidema; bekend in het bedrijfsleven van de Inzicht in Invloed-trainingen. Het was leerzaam om kennis te maken met zeer diverse bedrijfsculturen. Van traineepools bij de overheid, managers bij de reclassering tot directeuren van bedrijven. Vanaf 2005 heb ik de vrijheid weer opgezocht en weer als ZZP-er verder gegaan. Ik kon deze vrijheid ook gebruiken om een droom uit te laten komen en zes jaar (deels) als reisleidster voor Djoser te werken; met name wandelreizen. Prachtige ervaringen; met kamelen door de woestijn, de natuur van Madeira en de Azoren, de jungles van Azie en ooit een walvis naast je boot zien springen?

Vanaf 2005 ben ik mij ook gaan specialiseren in therapie.

NLP , Gestalt, Cognitieve therapie, Gedragstherapie.

Daarna werkte ik zelfstandig en als  therapeut bij een re-integratiebureau en heb hier de omslag naar GGZ instelling (en bijbehorende samenwerkingsverbanden andere specialismen) mee kunnen maken. Nu werk ik volledig zelfstandig.

In mijn huwelijk, met twee kinderen (nu volwassen) kenden we ook de ups en downs die erbij horen en heeft een periode van drie jaar apart wonen ons huwelijk naar een volgende fase gebracht. Autonomer en met grotere intimiteit en gelukkig nog samen.

Door mijn brede ervaring als trainer/coach in het bedrijfsleven, groepsleider en begeleider in de GGZ en als individuele coach/therapeut heb ik snel zicht op processen die spelen in groepen, relaties en het individu. Ik zie snel waar mensen zich eventueel in kunnen en mogen (soms moeten) ontwikkelen. Daarnaast vind ik een goed contact met jou belangrijk, waarin je je gehoord en gezien voelt.

Lid van/Opleidingen

Accreditaties

      • BIVT Psychosociale en Medische Basiskennis ; erkend door Zorgverzekeraars. Diagnostiek.
      • NLP-Practicioner en Masters, International Trainers Association INLPTA bij Phoenix opleidingen , Utrecht
      • Opleiding Professionele Communicatie en psycho-therapeutische technieken.  https://www.phoenixopleidingen.nl/
      • Relatie als spiegel. Opleiding relatietherapie Phoenix
      • Trainersopleiding bij Phoenix
      • Opleiding CIVAS; relatiecoach
      • Opleiding tot coach en  therapeut  bij Weisfelt en Partners. http://weisfelt.nl
      • Opleiding Systemisch Werk (Familie en organisatie-opstellingen) bij Phoenix.  https://iepdoc.nl/provocatieve-opleidingen-en-trainingen/
      • Barr-On EQ-i  test (Emotionele Intelligentie)
      • Positive Power en Influence . Situation Management Systems INC. Gedragstraining bij Bureau Zuidema. https://www.zuidema.nl/training/inzicht-in-invloed/
      • Opleiding Provocatief Coachen bij het  Iep te Nijmegen.