Psycho-sociale therapie is een vorm van behandeling die zich richt op zowel de psychische als de sociale aspecten van iemands leven. Het doel is om mensen te helpen bij het aanpakken van emotionele, gedragsmatige en sociale problemen.

Dit wordt gedaan door middel van gesprekken, waarin cliënten geholpen worden bij het identificeren en veranderen van ongezonde gedachten en gedragspatronen.

Deze vorm van therapie is geschikt voor een breed scala aan problemen waaronder relatieproblemen. Het is ook effectief bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, zoals scheiding, verlies of trauma.
Een psycho-sociale behandeling is meestal een kortdurende interventie, waarbij patiënten tussen de 5 en 10 sessies hebben. De frequentie en de duur van de sessies zijn afhankelijk van de specifieke behoeften van de cliënt en de ernst van hun problemen.

Als u op zoek bent naar hulp bij het oplossen van emotionele, gedragsmatige of sociale problemen, dan kan psycho-sociale therapie een effectieve oplossing zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en om te bepalen of deze vorm van behandeling geschikt is voor u.