Voorbeeld blogpost Vogelaar

Als je aanmeldt  bij Therapie Hilversum voor therapie beginnen we met een kennismakingsgesprek. Daarin luister ik naar de reden die je hebt om therapie te willen. Ieder mens heeft een verhaal. Ik kijk of ik iets voor je kan betekenen, en zo ja, wat. Sommige mensen vinden het het fijnst om eerst te praten (dat is veilig), anderen willen liever voelen of ervaren. We kijken wat het beste bij jou en je vraag past. En we voelen of het klikt: een belangrijke voorwaarde voor succesvolle therapie.

Ik werk met verschillende therapievormen, zoals het inzichtgevende gesprek, NLP (o.a. visualisaties),  RET, The Work, Voice Dialogue, Lichaamswerk en de Provocatieve methode. Soms gebruik ik testjes of de EQ-analyse. Daarmee is de behandeling integratief. Voelbaar maken waar je staat en hoe dingen invloed op je hebben werkt niet met alleen “praten over”. Een basis is wel het inzichtgevend gesprek: begrijpen waar je klacht vandaan komt geeft vaak een heleboel handvatten en kan soms het grote verschil maken tussen ergens door geleefd worden of ergens mee leven. Maar praten, zoals gebruikelijk bij een traditionele psycholoog is ook vaak een herhaling van zetten hoe je tegen jezelf en de wereld aankijkt. Ik probeer je daar juist uit te halen, uit je eigen cirkel, want daar zit de beweging en de verandering. Ik zal zo snel mogelijk een thema omzetten in een oefening. Speelsheid, warmte en creativiteit kenmerkt mijn aanpak.