Door schade en schande word je wijs. Als iemand het heeft geleerd dan ben ik het. Of ik dan al wijs ben? Nou, in ieder geval heb ik ervaren welke koersen niet wijs zijn en wat werkt om de koers te verleggen naar een gelukkiger en effectiever leven.

Geboren in 1955 in Wassenaar. Ik kom uit een gezin met zes kinderen waarvan vier oudere zussen (dat is al een ervaring op zich) en ben sinds 2000 coach en trainer in het bedrijfsleven en daarbuiten. Daarvoor was ik consultant en keek op een avond uit over de Loosdrechtseplassen en dacht; ‘Als ik doorga met dit werk wat ik nu doe wordt ik alleen maar ongelukkiger. Het past niet bij me’. Na lang vechten tegen de onzekerheden en de angsten die een radicale stap naar volledig ander werk bij mij opriepen heb ik de overstap gemaakt. Ik heb mijn master NLP gedaan bij het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen en de trainers en coachingsopleiding bij Phoenix in Utrecht.

Ik ben, twee keer met dezelfde vrouw getrouwd die je ook op deze site tegenkomt, Henriette. Ook in deze turbulente relatie heb ik geleerd wat leven en houden van is. Met haar heb ik geleerd hoe je als twee totaal verschillende individuen samen kan leven en daar gelukkig in zijn. Houden van is een werkwoord. Dat is wat ik voor en tijdens onze scheiding heb geleerd met als resultaat dat we in 2009 weer met elkaar zijn getrouwd met onze kinderen als getuige.

In het werken met individuen en teams staat één gegeven centraal. Wat je overkomt kan je soms niet kiezen. Hoe je er mee omgaat wel. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid, in eigen kracht en doen. Kort lopende trajecten gericht op het aanpakken en bijsturen van je eigen overtuigingen en wereldbeeld om te komen tot dat wat je wil bereiken. Ik werk met verschillende modellen en testen als leidraad voor de sessies

Uitdrukking die goed bij mij passen zijn:
– ‘Het is wat het is’
– ‘Wil je gelijk of wil je geluk?’
– ‘Als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg’
Ze hielpen mij te komen waar ik nu ben.

Mijn levenservaring maakt dat ik dit alles kan inzetten voor de teams en individuen waarmee en waarvoor ik werk. En ik ben trots en dankbaar dat ik dit mag doen.