Paul: ‘Door schade en schande word je wijs.’

Met vallen en opstaan. Liefde is een werkwoord. Ook ik heb mijn levenspad gelopen en geleerd. Of ik dan al wijs ben? Nou, in ieder geval heb ik geleerd hoe het anders kan.

Geboren in 1955 in Wassenaar. Ik kom uit een gezin met zes kinderen waarvan vier oudere zussen (dat is al een ervaring op zich) en ben sinds 2000 coach/counselor. Daarvoor had ik directie en consultany functies in het bedrijfsleven maar vond daar geen uitdaging meer in.

Ik heb mijn master NLP gedaan bij het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen, de trainers en proffessionele begeleiding opleidingen bij Phoenix in Utrecht en mijn master Coaching en Coundeling bij Corael opleidingen in de Bilt.

Ik ben twee keer met dezelfde vrouw getrouwd die je ook op deze site tegenkomt, Henriette. In 2006 gescheiden, apart gaan wonen met behoud van relatie.

Ik rustig. Zij fel. In deze turbulente tijd heb ik geleerd wat mijn inbreng was in onze relatiedynamiek. We hebben geknokt met maar ook tegen elkaar. Een weg van twee nogal verschillende mensen die zichzelf hard zijn tegengekomen, samen zijn gegroeid en samen gelukkig zijn geworden. Resultaat? In 2009 zijn we weer met elkaar getrouwd met onze kinderen als getuige.

In het werken met individuen en relaties staat één gegeven voor mij centraal. Wat je overkomt kan je soms niet kiezen. Hoe je er mee omgaat wel. Er is altijd een keuze en dat is maar goed ook, want daarmee staat de weg naar verandering open.