Relatie Intensive; twee of driedaagse.

Op deze site heb je onze werkwijze kunnen lezen voor relatietherapie. Een inspirerende vorm die wij bieden is ‘relatie in actie’.  Een  “intensive” van twee- of drie dagen kan een  breekijzer zijn dat alles in een versnelling  zet. Kom voor een intake/kennismaking om te kijken of het bij jullie vraag past!

Dit kan zowel door de week als in het weekend plaatsvinden. Of een mix. DE dagen worden altijd op maat gemaakt.

Daarbij kan het praktischer zijn dan een langer traject omdat jullie een druk leven hebben, of omdat er crisis is.

Vooraf heeft er een intake plaats gevonden (ook om te kijken of een  “intensive”geschikt is)  en hebben jullie  online de Enneagram-test ingevuld. Hiermee zijn voorlopige doelen bepaald en de basis voor het weekend. Facultatief doen we een sessie met Qruun Schram. Mediator, systeemwerker en provocatief coach)  Het grootste deel zijn we met twee coaches,   Bij droog weer gaan jullie met Paul en Henriette op stap hier de natuur in. Henriette doet  ook onderdelen alleen met jullie.

We beginnen dag 1 op onze locatie in een mooie, landelijke  omgeving waar vlakbij een hotelkamer is geboekt. Weg uit de dagelijkse omgeving. We zetten de vragen en doelen neer.  Na de lunch – of de volgende dag- gaan we verder in op jullie vraag, en duiden de invloed uit je familiesysteem. Daarnaast helpen we jullie om oude pijn te verwerken en uiten, om weer contact te maken. Wat maakt  NU dat je hier beland bent?

We gaan eventueel in tweetallen op pad of apart zitten om deze inzichten te bespreken. Omdat man-vrouw dynamiek altijd speelt lopen de mannen en vrouwen dan apart.  Al wandelend en genietend van de rust van de natuur praten we over de sessie en wat het met je doet. Wat speelt er volgens jou nog meer in de relatie? Wat is jouw aandeel in de ontstane situatie en wat heb je nodig? Wat zijn jouw overtuigingen en welke oordelen heb jij over de relatie, de ander? Geef je te te veel of juist te weinig? Wat zijn duidelijk ‘mannen’ en wat ‘vrouwen’ dingen. Waar ligt jouw invloed of taak? Daarna gaan we tegen weer bij elkaar zitten. We maken een inventarisatie en formuleren opdrachten voor de vrije avond. Daarna dineren jullie met z’n tweeën en gaan ’s avonds nog aan de slag met een gepaste opdracht.

Tijdens het wandelen zullen er confronterende vragen worden gesteld en observaties worden gedeeld. Als de situatie hierom vraagt komen we weer bij elkaar voor een oefening, overleg of andere interventies. Tijdens de lunch bespreken we gezamenlijk de ontstane inzichten en vragen en stellen het kader weer scherper.

De volgende ochtend komen we na het ontbijt samen en bespreken de ontwikkelingen en waar we deze dag aan werken. Het Enneagramtype zegt iets over drijfveren en manier van kijken naar de wereld. Dit geeft jullie inzicht in jezelf en de dynamiek van de relatie. De sterktes en zwaktes. We scherpen het kader weer verder aan en gaan weer op pad. Als de situatie er om vraagt zullen wij ook tussen jullie switchen. Tijdens de lunch bespreken we weer gezamenlijk de ontstane inzichten.

Aan het eind van de sessies wordt er geëvalueerd en worden de afspraken tussen jullie geformuleerd en worden er opdrachten meegegeven. Mogelijk komen jullie nog eens terug na een maand.

Kosten voor een  intake  (1  1/2 uur) en 4 extra blokken  (twee dagen of anders verdeeld)  zijn € 795,– p.p.

Je kan  voor overnachting en diner kiezen uit een paar locaties in de buurt (Hilversum/ ’s Graveland) die we geselecteerd hebben. Deze kosten komen er bij.

 

Let wel: Verspreid over 3 dagen (start ’s middags, een dag en een ochtend) komt er een extra overnachting en diner bij als meerprijs.

De intake met Henriette is uiteraard al een therapiesessie en heeft als doel om te kijken of een meerdaagse geschikt is voor jullie vraag en de verwachtingen kloppen. Voor vervolg-gesprekken geldt normaal tarief.

Mocht je aanvullend verzekerd zijn kun je wellicht een deel terug krijgen, let op je dagtarief en budget.